Zorg- en opvangaanbieders
Een goede woonplek is een belangrijke voorwaarde om de draad weer te kunnen oppakken of te werken aan verder herstel. Gemengd wonen biedt een permanente, zelfstandige, stabiele woonplek of een passende tussenstap richting zelfstandige woonruimte, en draagt daarom bij aan ‘een zachte landing in de wijk’ voor (voormalige) cliënten van opvang- en zorgorganisaties.
Waarom u aan de leergang gemengd wonen zou moeten deelnemen
Vanuit zorg- en opvangorganisaties nemen teamleiders, staf- en beleidsmedewerkers en ook individuele begeleiders die werken of gaan werken in gemengde woonvormen deel aan de leergang. Zij kunnen kennismaken met of zich verder verdiepen in de werk- en zienswijzen van gemeenten en van woningcorporaties en andere (sociale) ondernemingen die gemengd wonen (willen) aanbieden. Het ondersteunen van bewoners in gemengde woonprojecten vraagt wel om een andere kijk op begeleiding én om nauwe samenwerking met andere huurders en bijvoorbeeld woningcorporaties of andere huisvesters. Hoe dat kan en wat daarvoor nodig is verkennen de deelnemers tijdens de leergang.
Medewerkers van onder andere de volgende zorgorganisaties volgden al de leergang: HVO-Querido, De Tussenvoorziening, Leger des Heils, Kwintes, Lister, PerMens.
Ervaringen deelnemers
Vertrouwen en enthousiasme
Als deelnemer heeft de leergang mij het vertrouwen en het enthousiasme gegeven te starten met gemengd wonen projecten voor alle mogelijk doelgroepen binnen de zorg.
projectleider zorgorganisatie Amsterdam
Heel inhoudelijk
Heel inhoudelijk en heel tastbaar’
leidinggevende zorgorganisatie