Gemeente
Gemeenten staan voor de taak om huisvesting te bieden aan (groepen) burgers die dat op eigen kracht niet (meteen) lukt. Vaak hoort daar ook zorg of ondersteuning bij. Steeds meer gemeenten zien gemengde woonprojecten als een goede manier om dat te realiseren.
Waarom u aan de leergang gemengd wonen zou moeten deelnemen
Deelnemende medewerkers van gemeenten krijgen via de leergang een goed inzicht in de wijze waarop de woon-, zorg- en samenlevingsopbouwcomponenten binnen gemengde woonprojecten in samenhang georganiseerd (kunnen) worden. Ook verwerven ze inzicht in de rol die de lokale overheid kan vervullen in het mogelijk maken van deze innovatieve woonvormen, bijvoorbeeld door de juiste partners bij elkaar te brengen, via lokale regelgeving, zorginkoop en verstrekken van (start)subsidies en het toetsen aan de doelen van lokaal beleid. Zo kunnen zij aan hun integrale verantwoordelijkheid invulling geven.
Beleidsmedewerkers en beleidsadviseurs van onder meer de volgende gemeenten namen al deel aan de leergang: Utrecht, Den Haag, Almere, Nieuwegein, Vijfherenlanden, Sittard.
Ervaringen deelnemers
Veel geleerd
De Leergang Gemengd Wonen geeft de mogelijkheid om bij hele diverse en bijzondere woonvormen binnen te kijken. Ik heb veel geleerd van de ervaringen van anderen, zowel degene die de woonvorm opzette als bewoners in gemengd woonprojecten kwamen aan het woord. Omdat de groep bestond uit deelnemers die ook werkzaam zijn bij woningcorporaties en zorgaanbieders had de uitwisseling met elkaar over deze bijzondere woonvormen meerwaarde.
beleidsadviseur Sociaal Domein middelgrote gemeente
Nieuwe dingen
Je blijft steeds nieuwe dingen horen waarmee je je eigen projecten verder kunt verbeteren
beleidsmedewerker grote gemeente